De tijd van de standaard rode, droge witte wijn hebben we wel gehad. Klanten weten meer, willen meer. En zonder je medewerkers meteen te bombarderen tot (halve) sommeliers laat je ze met Apprendo’s horecatraining wijn eenvoudig:
✓ Kennismaken met de wereld van wijn
✓ Zien wat de kenmerken en verschillen van bekende wijnsoorten zijn
✓ Zien hoe je ze serveert, in welk glas en op welke temperatuur
Wijnhandboek
Je kunt de basiskennis uit de horecatraining wijn aanvullen met allerhande eigen informatie, beeld- en videomateriaal in Apprendo’s online handboek: het geheel op jouw horecabedrijf toegespitste naslagwerk voor jouw medewerkers.
Denk aan informatie over:
- Jullie wijnkaart
- Welke wijnen bij uitstek bij welke gerechten passen (wijn-spijs advies)
- Het verhaal achter de verschillende wijnen
- Het serveren en schenken van wijn
- De beste serveertemperatuur per type wijn
- De ideale bewaarcondities van betreffende wijn(en)
- Jullie wijnleverancier(s)
Wijnkennis
De trainingen zijn rol gebaseerd, dus toegespitst op medewerkerniveau en/of functie. Je housekeeping hoeft je gasten immers geen advies over de ideale wijn-spijs combinatie te geven. En je bedieningsmedewerker hoeft niet te weten hoe de toiletgroepen en/of kamers moeten worden schoongemaakt ;)
Alhoewel… Wil je je medewerkers multi-inzetbaar maken? Om flexibeler te zijn, of zodat ze door kunnen groeien? Met Apprendo heb je je eigen inhouse horecatraining op maat altijd beschikbaar. Zo voorzie je iedereen van de juiste kennis, op het juiste moment. 24/7, waar ze ook zijn.
Wijnetiquette
Met Apprendo neem je je medewerkers mee in de wijnwereld. Geef je ze snel en simpel de nodige basis-wijnkennis mee.
En hanteer je een eigen wijn-etiquette of food & beverage-concept? Upload alle benodigde informatie voor een optimaal dranken- en/of wijnadvies. Natuurlijk geheel toegespitst op je wijnkaart, bijvoorbeeld over:
- De herkomst van de wijn
- Het verhaal achter het wijnhuis, chateau, bodega of finca
- Het druivenras
- Hoe de wijn wordt gemaakt (vinificatie)
- Hoe het wijnetiket moet worden gelezen
- Hoe de wijn smaakt
- Wat de perfecte wijn-spijs combinatie is
Wijn verkopen
Investeer in de bier- en wijnkennis van je personeel. Zodat je gasten – op basis van hun smaaktype en/of gerechtkeuze – beter worden geadviseerd en een nóg betere keuze kunnen maken. Voor minder keuzestress bij je gast en meer verkopen.
Nog een paar tips om meer wijn te verkopen:
- Houd het aanbod op je wijnkaart beperkt
- Presenteer wijnen op smaaktype
- Laat € weg en hanteer ronde prijzen, bijvoorbeeld:
Bodega Garzón Cabeternet Franc 14
- Omschrijf de smaak van de wijnen (weelderig) op je kaart, zodat je gast beter kan kiezen
- Maak een top 3 van meest gewaardeerde of populaire wijnen per wijntype
- Geef op je menukaart per gerecht een wijn en/of biersuggestie (foodpairing)
Enthousiasmeer. Leer. En organiseer. Bijvoorbeeld een (periodieke) wijnproeverij voor je personeel, voor je gasten, een 3-gangendiner van de week met bijpassende wijnen.
Want meer kennis is een beter verhaal én… meer verkopen ;)
Meer online horeca trainingen
Apprendo’s horecatrainingen worden periodiek aangevuld met nieuwe trainingsvideo’s. Zo is je horecapersoneel altijd op en top ingewerkt, opgeleid én up-to-date. En daarmee jouw horecaonderneming ook.
Wil je een aantal van onze horecatrainingen bekijken? Vraag gratis en vrijblijvend toegang voor een toffe, exclusieve sneak peek.
Bekijk ook
andere online horecatrainingen van Apprendo: