Horeca blog • Het perfecte biertje tap je zo

Biertappen lastig? No way!

Met deze vliegensvlugge biertap cursus tap jij het perfecte pilsje.

Hoe tap je het perfecte biertje? En waarom is een goede schuimkraag zo belangrijk? Na het lezen van dit blog tap je de mooiste pilsjes! Helemaal zelf.

Wat heb je nodig?

  • Een wasbak met stromend water. Liefst superkoud, want daar krijg je mooie biertjes van. 
  • Een goed gespoeld bierglas, want in een niet goed gespoeld glas zakt je biertje in no time in. Hoe schoner het glas, hoe beter jouw kraag blijft staan ;-) 
  • Een schone afschuimspatel

Ready? Daar gaan we. 

Stap #1 – Spoel je glas

Je spoelt je glas en laat het overtollige water eruit lopen. Niet schudden, gewoon lekker laten gaan.

Stap #2 – Trek de trapkraan open

Trek de tapkraan in één ruk open, laat ‘m kort lopen zodat het eerste ‘propje’ eruit kan, en houd je glas er laag en schuin – in een hoek van ongeveer 45 graden – onder. Zo laat je namelijk het bier spiraalvormig in het glas stromen.

Let op! Het glas mag nooit de taptuit raken.

Stap #3 – Klap de trapkraan dicht

Is-ie vol? Dan houd je ‘m recht, klap je de kraan dicht en haal je het biertje er meteen onder vandaan.

Stap #4 – Afschuimen

Zet ‘m neer, strijk ‘m met een schone, vochtige spatel meteen – in een keer – liefdevol af. Ook hier is die hoek van 45 graden (nu van je spatel) weer belangrijk, want als je zo je bier afschuimt dan vormt zich een klein laagje water op het schuim waardoor het koolzuur gevangen zit onder het schuim. Zo blijft-ie langer vers én lekker.

Belangrijk! Zet je biertje nooit recht onder de tapkraan neer, om te voorkomen dat er nog druppels in vallen.

Het resultaat? Een heerlijk pintje met de perfecte schuimkraag! Laat het bier nog even naschuimen, tegen de tijd dat je ‘m serveert heb je de perfecte schuimkraag.

Biertappen lastig? Easy peasy toch? Proost!

Online biertaptraining via Apprendo

Biertappen, gastheerschap, cross- en upselling… Je personeel inwerken was nog nooit zo makkelijk. Kies je voor het alles-in-een horecaplatform Apprendo, dan:

  • Werk je je personeel in via de app
  • Hoef je er vrijwel niets voor te doen
  • En bespaar je direct tot wel 70% aan inwerkkosten

Naast de trainingsvideo waarmee je (bar)medewerkers leren het perfecte biertje tappen, biedt Apprendo tal van horeca trainingen om je medewerkers alle belangrijke horecavaardigheden bij te brengen. Denk aan:

  • Gastheerschap
  • Drankenkennis
  • Borden dragen
  • Upselling en cross-selling
  • Dienblad dragen
  • Serveren
  • Debrasseren
  • Snijtechnieken
  • Kooktechnieken
  • Koffiezetten
  • Koffiekennis

Vrijwel alle essentiële basics komen voorbij. Zo komt je medewerker – al op de eerste werkdag – goed beslagen ten ijs, is-ie vrijwel direct inzetbaar én reduceer je de inwerkkosten. En niet zo’n beetje ook.

Wacht. Er is meer…

Ga je net als deze horecaondernemers ook voor Apprendo? Dan kies je voor maximale efficiency en instant kostenbesparing. Dit is wat je krijgt:

  • Onboarding
    Optimale horecakennis en horeca skills via uitgekiende, online horecatrainingen.
  • Inwerken
    Werk je medewerker eenvoudig in via Apprendo, nog voordat ze beginnen.
  • Horecalijsten
    Met je eigen taakregistratieformulieren en video tutorials weet iedereen wat ze moeten doen, wanneer én hoe.
  • HACCP-lijsten
    Al je HACCP-formulieren bij de hand. Altijd. Met de digitale registratielijsten in Apprendo.
  • QR-gastregistratie
    Eenvoudige gastregistratie via Apprendo. 100% AVG-proof, dus snel, simpel én veilig.
  • Digitaal handboek
    Je bedrijfsinformatie, recepten, tafelplattegronden, handboeken – en meer – in één centraal toegankelijke database.
  • Berichtenfunctie
    Bereik elk personeelslid snel, eenvoudig en altijd via de geïntegreerde berichtenfunctie. Met één druk op de knop.

Of bekijk de brochure.

Geen stress. Geen ruis.

Optimale efficiency en meer omzet. Al vanaf € 3 per medewerker per maand.

Inschrijven voor nieuwsbrief