We hebben een paar waanzinnige smaakmakers voor je op een rij gezet. Als je dan toch thuis moet blijven, neem dan je smaakpapillen maar op reis. Enjoy the ride!
Winter cocktail #1 – Berlin Mule
De kruidige krachtpatser laat je even vergeten dat je tenen bevroren zijn… Deze wintercocktail is echt supermakkelijk te maken en laat zich perfect omschrijven als ‘hipster meets heritage’.
Wat heb je nodig?
- Een stoer longdrinkglas
- IJsklontjes (hoe meer hoe beter)
- Halve limoen
- 5 cl Jägermeister
- 12 cl gemberbier
- Evt. een schijfje komkommer voor de garnering
Und jetzt?
1. Garneren met het komkommerschijfje und klar ist Käse
2. Pers de halve limoen uit in het glas
3. Voeg veel ijsklontjes toe (ijs houdt ijs ijs)
4. Voeg de Jägermeister toe
5. Aanvullen met de ginger beer
6. Roeren (deze cocktail roert het lekkerst op een underground techno nummer)

Winter cocktail #2 – Gin & Tea-nic
Dit is een bijzonder drankje, warm ga je er zeker van worden! Noem het een Glühwein-on-steroïds of een Gin & Tea-nic – it’s up to you!
Wat heb je nodig?
- 6 mooie theeglazen
- 200 ml gin
- 500 ml rode wijn
- 200 ml jus d’orange
- 80 ml kaneelsiroop
- Kaneelstokje
- Kruidnagels (3x)
- Sinaasappelschijfjes
Schenk alle ingrediënten in een pan en verwarm. Zorg dat het niet gaat koken. Voeg de specerijen toe, laat even intrekken en klaar is je spicy punch ;-)
Winter cocktail #3 – Snow style (virgin) margarita
Deze frisse variatie van een all-time favourite is perfect voor in de winter! Je hebt alleen een blender en onderstaande ingrediënten nodig.
Wattan?
- 6 grote longdrinkglazen
- 60 ml kokosmelk
- ½ limoen
- IJsklontjes (10 stuks)
- Rozemarijn (garnering)
- Limoenpartje
- Kristalsuiker
- Cranberries
Hoe maak je deze smakelijke blikvanger?
- Doe de kokosmelk, het limoensap en de ijsklontjes in de blender en blend het tot een gladde massa
- Gebruik het limoenpartje om de rand van het glas vochtig te maken zodat de suiker eraan blijft plakken. Maak een suikerrandje ofwel crustarand door de rand van het glas in een schaaltje met suiker rond te draaien.
- Schenk het drankje voorzichtig in en garneer met cranberries, een limoenpartje en rozemarijn
Kun je wel een beetje pit gebruiken? Voeg dan 30 ml tequila en 30 ml triple sec likeur toe. Dat maakt het kerstdiner nóg gezelliger ;)

Winter cocktail #4 – Hazelnut Espresso Nutini
Wat ons betreft by far een van de allerbeste uitvindingen ooit: de Espresso Martini. Volgens het verhaal is de cocktail ontstaan toen een topmodel in een Britse bar vroeg om een cocktail ‘to wake and mess me up’. En dat kun je perfect aan de Espresso Martini overlaten ;) Aan deze variant is hazelnootlikeur en vanille-ijs toegevoegd, dat maakt ‘m de perfecte after dinner cocktail!
Wat heb je nodig?
- Een groot Martiniglas
- 30 ml vodka
- 20 ml hazelnootlikeur
- 30 ml koffielikeur
- 10 ml vanille siroop
- 1 bolletje vanille roomijs
- Hazelnoot- of chocopasta (voor het randje)
- IJsklontjes
- Shakebeker
- Strainer (kleine zeef)
- Chocoladekrullen en/of cacaopoeder
Okay. Here we go.
- Gebruik een kwastje om de rand van het glas met hazelnoot- of chocopasta in te smeren
- Vul een shaker met ijs
- Schenk de vodka, likeuren en vanillesiroop erbij
- Voeg een bolletje vanille-ijs toe
- Shaken maar!
- Door een strainer uitschenken in het Martiniglas
- Afmaken met chocoladekrullen en/of cacaopoeder
Zó simpel maar zoooo lekker ;-)